-
Kompozycja 3 mocno perfumowanych szczepów:
Muskateller - należy do najstarszych uprawianych przez człowieka winnych szczepów. Jego historia sięga Starożytności. Ze względu na intensywny aromat odgrywa ważną rolę w kupażach, często je uszlachetniając. Na jego bukiet składają się aromaty róży, geranium, kwiatów pomarańczy, kolendry, jaśminu, kwiatów lipy i wosku pszczelego, tworząc intensywną, niepowtarzalną kompozycję.
-
Gewürztraminer - “pachnidło”, uprawiane od tysiąclecia. Wina produkowane z tego szczepu zachwycają zapachem, wabią subtelną kwasowością i kuszą smakiem egzotycznych owoców. Jest to jedna z najbardziej cierpkich odmian, o korzennym smaku i aromatach płatków róży, lichi oraz grejpfruta a nawet kremu do twarzy.
-
Malvasier – pochodzący prawdopodobnie z Grecji, współcześnie podstawowy biały szczep Włoch. Daje wina o posmaku miodowym, lekkim dymnym aromacie z nutą wosku pszczelego, kwiatów i gałki muszkatołowej.