-
90 pkt Parker! Limitowane 12 000 butelek (w Polsce tylko 240)
Organiczna uprawa - certyfikat CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecológica).
Krzewy w wieku 10-45 lat. Każda odmiana zbierana ręcznie w innym czasie – zależnie od optymalnej dojrzałości.
-
Carignan (50%) – pochodzi z hiszpańskiej Aragonii. Dodaje winu garbników, koloru nieco kwasowości. Tworzy wina ostre i często gorzkawe w finale. W bukiecie dominują czerwone owoce z przewagą truskawek i czereśni, nierzadko spotkać można zioła oraz śliwki.
-
Merlot (20%) - w kupażu łagodzi agresywne smaki innych odmian oraz wzmacnia alkohol. Daje wina łagodne dla podniebienia, o przyjemnym kolorze i lekko słodkim zapachu. Charakteryzuje się niską kwasowością i małą zawartością tanin. Pachnie czereśnią, maliną, jagodą i delikatnymi ziołami.
-
Syrah (20%) – obdarowany unikalnym, pikantnym smakiem pieprzu. Pachnie również jeżyną, czarną porzeczką, tytoniem, truflą oraz dymem. Wina mocne i mięsiste, mają ciemną barwę, są bogate w taninę i korzenne aromaty.
-
Petit Verdot (10%) - wykorzystywany przy kupażach. Młode Petit Verdot charakteryzuje aromat bananów i strużyn ołówka. W dojrzałym winie wyczuwalne nuty fiołków i skóry.