Cañada de Beleñ Syrah Vino Varietal 2018
Cañada de Beleñ Viognier 2019
Malcaracter Valtoñar 2015
-
Organiczne uprawy. Ręczne zbiory. Wino niefiltrowane, fermentowane na naturalnych drożdżach.
Tempranillo (tinta roriz, aragones) - szlachetna, rdzennie hiszpańska czerwona odmiana. Nazwa pochodzi z hiszpańskiego „temprano” co oznacza „wczesny” i odnosi się do wczesnego dojrzewania szczepu. Z owoców tempranillo powstają pełne ciała ciemno-czerwone wina o stosunkowo niskim (jak na Hiszpanię) poziomie alkoholu, nie za wysokiej kwasowości i poziome tanin (dlatego często miesza się tempranillo z innymi odmianami), akceptujące umiarkowany kontakt z amerykańskim i francuskim dębem, zdolne do długotrwałego starzenia. Takie wina charakteryzują się nutą wanilii, cedru i delikatnych przypraw. Świeże wina charakteryzują się nutami maliny, czarnej porzeczki, śliwy, jeżyny, świeżych liści tytoniu, ziół i dzikich kwiatów.
Asterisco Crianza 2013
-
Tinta del Toro (tempranillo) - hiszpańska odpowiedź na cabernet sauvignon i merlota. Szlachetna, rdzennie hiszpańska odmiana będącą podstawą wielu najlepszych win tego kraju. Nazwa, pochodzi od „temprano”, co oznacza „wczesny” i odnosi się do wczesnego dojrzewania szczepu. Najlepsze owoce rodzi w klimacie stosunkowo chłodnym, o dużej wilgotności powietrza. Owoce tempranillo są ciemne, o grubej skórce, z których powstają pełne ciała czerwone wina z dobrą równowagą między cukrem, kwasem i barwą. Dobrze znosi kontakt z beczką, dając ciężkie, atramentowo czerwone wina. Duża zawartość gliceryny sprawia, wrażenie gładkości i aksamitności smaku. Charakterystyczne aromaty to wiśnia, truskawka, czarna porzeczka, śliwki, korzenie, przyprawy oraz skóra i ziemistość.
Toro Incrédulo Reserva 2011
-
Tinta del Toro (tempranillo) – ręczne zbiory. Hiszpańska odpowiedź na cabernet sauvignon i merlota. Szlachetna, rdzennie hiszpańska odmiana będącą podstawą wielu najlepszych win tego kraju. Nazwa, pochodzi od „temprano”, co oznacza „wczesny” i odnosi się do wczesnego dojrzewania szczepu. Najlepsze owoce rodzi w klimacie stosunkowo chłodnym, o dużej wilgotności powietrza. Owoce tempranillo są ciemne, o grubej skórce, z których powstają pełne ciała czerwone wina z dobrą równowagą między cukrem, kwasem i barwą. Dobrze znosi kontakt z beczką, dając ciężkie, atramentowo czerwone wina. Duża zawartość gliceryny sprawia, wrażenie gładkości i aksamitności smaku. Charakterystyczne aromaty to wiśnia, truskawka, czarna porzeczka, śliwki, korzenie, przyprawy oraz skóra i ziemistość.
Negón Tinto 2012 Bodega Nergon González
-
Stare winnice; uprawy biodynamiczne, przy minimalnej ingerencji maszyn z uwzględnieniem księżycowego kalendarza biodynamicznego.
-
Tempranillo (tinta roriz, aragones,) - szlachetna, rdzennie hiszpańska czerwoną odmianą. Nazwa pochodzi z hiszpańskiego „temprano” co oznacza „wczesny” i odnosi się do wczesnego dojrzewania szczepu. Z owoców tempranillo powstają pełne ciała ciemno-czerwone wina o stosunkowo niskim (jak na Hiszpanię) poziomie alkoholu, nie za wysokiej kwasowości i poziome tanin (dlatego często miesza się tempranillo z innymi odmianami), akceptujące umiarkowany kontakt z amerykańskim i francuskim dębem, zdolne do długotrwałego starzenia. Takie wina charakteryzują się nutą wanilii, cedru i delikatnych przypraw. Świeże wina charakteryzują się nutami maliny, czarnej porzeczki, śliwy, jeżyny, świeżych liści tytoniu, ziół i dzikich kwiatów.
-
Garnacha - pochodzący z Hiszpanii szczep, gdzie ma dominujący udział w uprawach w Rioja i Prioracie. Daje wina z wysoką koncentrację owocowych aromatów, tanin i kwasów. Typowymi dla odmiany są aromaty czarnej porzeczki, jeżyny, wiśni, truskawek, rodzynek, pieprzu i lukrecji.
-
Albillo lub albillo real - autochtoniczna, hiszpańska biała odmiana winorośli. Rośnie głównie w regionie Ribera del Duero, skąd pochodzi. Owoce są w neutralnych smakach o lekkim zapachu perfum, z mineralną nutą. Wysoki poziom glicerolu nadaje gładkości winom. Czasami jest dodawana do czerwonych win w celu wzbogacenia aromatami. Wina mogą być przechowywane przez pewien czas, ale więcej korzyści przynosi gdy miesza się albillo z innymi odmianami.
Negón Selección Especial Reserva 2012
-
Tempranillo (tinta roriz, aragones,) - hiszpańska odpowiedź na cabernet sauvignon. Jest szlachetną, rdzennie hiszpańską czerwoną odmianą. Nazwa tempranillo, pochodzi z hiszpańskiego „temprano” co oznacza „wczesny” i odnosi się do wczesnego dojrzewania szczepu. Z owoców tempranillo powstają pełne ciała ciemno-czerwone wina o stosunkowo niskim (jak na Hiszpanię) poziomie alkoholu, nie za wysokiej kwasowości i poziome tanin (dlatego często miesza się tempranillo z innymi odmianami), akceptujące umiarkowany kontakt z amerykańskim i francuskim dębem, zdolne do długotrwałego starzenia
-
Takie wina charakteryzują się nutą wanilii, cedru i delikatnych przypraw. Świeże wina charakteryzują się nutami maliny, czarnej porzeczki, śliwy, jeżyny, świeżych liści tytoniu, ziół i dzikich kwiatów.
Uprawy biodynamiczne, przy minimalnej ingerencji maszyn z uwzględnieniem księżycowego kalendarza biodynamicznego.