Alma La Rad Old Wines D.O.C 2015
Casa La Rad blanco D.O.C 2015
Solarce Casa la rad Blanco D.O.C 2017
Solarce Tinto Viñedos en Propiedad en Rioja Casa La Rad D.O.C 2018
Casa La Rad D.O.C 2015
Rodiles Vedinica Selectionada Reserva 2005
-
Graciano
Endemiczne grono La Rioja, gdzie do końca XVIII w. było najpopularniejszym szczepem. Dziś rzadko uprawiany ze względu na niewielkie plony, podatność na choroby oraz wymagania częstego nawadniania. Graciano lubi ciepły i suchy klimat. Dojrzewa w okolicy października. Cechuje się ciemną, jagodową barwą winogron. Powstałe z niego wina odznaczają się silnym zapachem i zdolnością do długiego leżakowania.
Rodiles Rioja Reserva 2005
-
Wyprodukowane z wyselekcjonowanych winogron z winnic w Aldeanueva de Ebro i Alfaro. Udział w kupażu po ok. 25%.
Graciano – endemiczne grono La Rioja. Cechuje się ciemną, jagodową barwą. Powstałe z niego wina mają silny zapach i są zdolne do długiego leżakowania.
-
Garnacha - wina tego grona mają wysoką koncentrację owocowych aromatów, tanin i kwasów. Typowymi dla odmiany są aromaty czarnej porzeczki, jeżyny, wiśni, truskawek, rodzynek, pieprzu i lukrecji.
-
Tempranillo - tworzy pełne ciała ciemno-czerwone wina o stosunkowo niskim (jak na Hiszpanię) poziomie alkoholu, średniej kwasowości i poziome tanin, zdolne do długotrwałego starzenia. Charakteryzują się nutą wanilii, cedru i delikatnych przypraw. Świeże wina pachną maliną, czarną porzeczką, śliwą, jeżyną, świeżymi liściami tytoniu, ziołami i dzikimi kwiatami.
-
Mazuelo (carignan)- tworzy wina o ciężkich taninach, ostre i często gorzkawe w finale. Maceracja węglowa, której jest często poddawany zmiękcza go, podkreśla owocowe aromaty, nadając gibkości i redukując taniny.
Conde del Real Agrado Reserva 2007
-
Uprawa 20-30 letnich krzewów
Garnacha 60 % - jeden z najpowszechniej uprawianych czerwonych szczepów na świecie (drugie miejsce). Pochodzący z Hiszpanii, gdzie ma dominujący udział w uprawach w Rioja i Prioracie. Krzewy charakteryzują się bardzo mocnym drewnem i wysoką wytrzymałością na susze. Wina z garnachy mają wysoką koncentrację owocowych aromatów, tanin i kwasów. Typowymi dla odmiany są aromaty czarnej porzeczki, jeżyny, wiśni, truskawek, rodzynek, pieprzu i lukrecji.
-
Tempranillo 30 % - hiszpańska odpowiedź na cabernet sauvignon i merlota. Szlachetna, rdzennie hiszpańska odmiana będącą podstawą wielu najlepszych win tego kraju. Nazwa, pochodzi od „temprano”, co oznacza „wczesny” i odnosi się do wczesnego dojrzewania szczepu. Najlepsze owoce rodzi w klimacie stosunkowo chłodnym, o dużej wilgotności powietrza. Owoce tempranillo są ciemne, o grubej skórce, z których powstają pełne ciała czerwone wina z dobrą równowagą między cukrem, kwasem i barwą. Dobrze znosi kontakt z beczką, dając ciężkie, atramentowo czerwone wina. Duża zawartość gliceryny sprawia, wrażenie gładkości i aksamitności smaku. Charakterystyczne aromaty to wiśnia, truskawka, czarna porzeczka, śliwki, korzenie, przyprawy oraz skóra i ziemistość.
Graciano 5 %, Mazuelo 5 %
Conde del Real Agrado Crianza 2013
-
Tempranillo 40 % - hiszpańska odpowiedź na cabernet sauvignon i merlota. Szlachetna, rdzennie hiszpańska odmiana będącą podstawą wielu najlepszych win tego kraju. Nazwa, pochodzi od „temprano”, co oznacza „wczesny” i odnosi się do wczesnego dojrzewania szczepu. Najlepsze owoce rodzi w klimacie stosunkowo chłodnym, o dużej wilgotności powietrza. Owoce tempranillo są ciemne, o grubej skórce, z których powstają pełne ciała czerwone wina z dobrą równowagą między cukrem, kwasem i barwą. Dobrze znosi kontakt z beczką, dając ciężkie, atramentowo czerwone wina. Duża zawartość gliceryny sprawia, wrażenie gładkości i aksamitności smaku. Charakterystyczne aromaty to wiśnia, truskawka, czarna porzeczka, śliwki, korzenie, przyprawy oraz skóra i ziemistość.
-
Garnacha 30 % - jeden z najpowszechniej uprawianych czerwonych szczepów na świecie (drugie miejsce). Pochodzący z Hiszpanii, gdzie ma dominujący udział w uprawach w Rioja i Prioracie. Krzewy charakteryzują się bardzo mocnym drewnem i wysoką wytrzymałością na susze. Wina z garnachy mają wysoką koncentrację owocowych aromatów, tanin i kwasów. Typowymi dla odmiany są aromaty czarnej porzeczki, jeżyny, wiśni, truskawek, rodzynek, pieprzu i lukrecji.
Graciano 15 %, Mazuelo 15 %